Mesikämmen Challenge

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Leon Lenkki 2014 - partiotaitokilpailu.

Taas yksi kisa takana!

Nyt vuorossa oli perinteinen partiotaitokilpailu Leon Lenkki, joka järjestettiin tänä vuonna Kangasalla, poikkeuksellisesti polkupyörällä edeten. Lähdimme liikkeelle samalla kolmikolla kuin viime vuonna, allekirjoittaneen lisäksi mukana olivat Taneli ja Paavo. Fyysisyyttä tiimistä pitäisi taas löytyä ja suunnistuksiin oli kova luotto!

Valmistautumista kisaan ei liiemmin tehty, vaan kaikki treeni tehtiin automatkalla Ähtäristä kisapaikalle. Itse kisaan.

Lähtökätevyytenä tehtiin Labyrintti, eli hieman muunneltu versio perinteisestä lautapelistä. Tehtävän ajalta löytyy hieman videota, kun kamerassa oli vielä akkua. Lähtökätevyys oli meiltä kohtuullisen onnistunut suoritus: hieman meni aika tiukille ja lopussa meni työskentely hoppuiluksi. Kuitenkin Paavolle vasta kolmas PT-kisa, joka vaikuttaa aina. Pisteitä 5,8/8, aika keskitasoa tulosten valossa.Heti seuraavaan tehtävään nousimmekin Kangasalan keskustan kupeessa olevan harjun päälle, josta löysimme ensimmäisen suunnistustehtävän lähdön. Luvassa oli jokaiselle vartion jäsenelle oma rata (3,7km/rankka (Taneli) ; 4,2km/tarkkuus (Petri); 4,5 km/tarkkuus (Paavo)). Maasto oli todella hienoa kangasmaastoa rajuilla korkeuseroilla! Suunnistus sujui kaikilta ongelmitta ja olimme varmoja huippupisteistä. Kisan jälkeen harmiteltavaa kuitenkin jäi: Petri ja Paavo tekivät ratojen parhaat tulokset n. 2-3 minuutin eroilla ja Taneli nykäisi 11 minuutin pohjat omalle osuudelleen (28 min vs. 39 min), mutta leimasi yhden virherastin ja sai 15 min aikasakkoa. Pisteitä siis kokonaisuudessaan ”vain” 6,9/7 ja kärkipisteet.

Seuraavaksi teimme kehnon suorituksen sana-arvuuttelutehtävässä (1,1/4 ja kärkeen lähes 2 pistettä takkiin), sekä osoitimme tietämättömyytemme liikennesääntöjä kohtaan seuraavassa (3,1/5 ja koko tehtävän huonoimmat pisteet!). Näitä seurasi taas parempi vaihe: tulenteko/munanpaisto sujui takuuvarmaan ripeään tahtiin (4,8/5) ja pajulyhtymme onnistui omasta mielestämme kohtuu hyvin (4,5/5 ja parhaat pisteet).Toinen suunnistustehtävä olikin sitten pyörillä. Haastetta oli lisätty siten, että rastit oli pisteytetty ja vartioiden piti hakea tietty määrä pisteitä (tasan). Teimme suunnitelmat ja lähdimme painamaan, kartat olivat luokkaa Google Maps ja rastit oli silti piilotettu melko hyvin, joten haasteita oli (näkyy videolla!). Suurin kämmi tuli kuitenkin maaliin tullessa: saavuimme Paavon kanssa maaliin ja Tanelia ei näkynyt, joten päätin tarkistaa pistemäärät ja huomasin 0,5 pisteen vielä puuttuvan (yksi rasti). Tanelin saapuessa samalla sai Taneli lähteä painamaan täysillä hakemaan vielä yhtä lisärastia. Toisen kerran tarkistaessani huomasin, että kaikki rastit OLIKIN aluksi haettu kunnolla ja Taneli oli turhalla reissulla. Siitä 5 minuuttia ylimääräistä sykkimistä Tanelille ja pistemenetyksiä. (4,7/6 ja kuudenneksi parhaat pisteet silti).

Mieli ei kuitenkaan painunut pahasti virheen myötä ja seuraavaan tehtävään saimmekin hyvän jaon: Paavo tunnisti lääkärin välineitä ja Taneli+Petri menivät operoimaan kalasta elimiä pois. Tästä täydet pisteet ja eroa muihin! Onnistuminen!

Vakioveikkaus-tehtävässä piti arvioida omat pisteensä aiemmin päivällä tehdyissä kolmessa tehtävässä. Arvioimme 2/3 tehtävän pisteet 100% oikein ja yhdessä virhettä tuli 0,6 pistettä, joten huippupisteet oli taattu (3/3 ja eroa muihin!)

Yörastilla luvassa olikin sitten ruokatehtävää (3 ruokalajia: parmesanrisotto, parmesankuorrutettu broilerinfilee tomaattipedillä ja zabaglione?!?), kangasnäpräystä (arpakuutio erilaisista kankaista ja langoista) ja pulmapeli, joka tuli ratkaista. Teimme jaon siten, että ruoka meni Petrille, kangasnäpräys Paavolle ja pulmapeli Tanelille. Yön myötä tosin kätevyyksiä tekivät vähän kaikki. 

Pulmapelin ratkaisusta meinasikin muodostua kisamme nemesis; täysiin pisteisiin pulmapeli olisi pitänyt ratkaista alle 2 h yörastille tulon jälkeen. Saimme oman versiomme treenivalmiiksi 1,5 h saapumisen jälkeen ja aloimme vuorotellen ratkoa peliä – ilman tuloksia. Jossain 3 h yrittämisen jälkeen luovutimme pisteiden saamisen ratkaisusta ja masentumisen merkkejä oli ilmassa. Jatkoimme kukin omia hommiamme lievästi negatiivissävytteisesti.

Lopulta ruoka onnistui kohtalaisesti, joskaan jälkiruoasta ei ollut mitään käryä mitä olisi pitänyt tehdä. (4,6/7, eroa kärkeen on 1 p) Noppa meni yllättävänkin hyvin (vaikkei se siltä vaikuttanutkaan) ja pisteitä ropisi (3,8/6 ja neljänneksi parhaat pisteet), lopulta syystä tai toisesta myös pulmapelin ratkaisun pisteet oli jälkikäteen nollattu ja saimme pisteet pelkästä puutyöstä, josta Taneli hinkkasi parhaat pisteet (5,5/6)

Sunnuntai käynnistyi pienen pyöräilyn jälkeen suunnistuksella, jossa piti ensiksi ratkoa sudoku, joka kertoi partiosuunnistuksen rastien pisteytyksen painokertoimet. Sudoku taittui vauhdilla ja lähdimme tavoittelemaan kaikkien rastien hakua. Jako onnistui hieman huonosti, Taneli ja Paavo tulivat virheittä maaliin n. 23 minuutin jälkeen (maksimi oli 30 min), mutta Petri pummasi yhtä rastia n. 3 minuuttia, ei löytänyt ja myöhästyi reilulla minuutilla 30 minuutin aikarajasta. Yhden rastin väliin jääminen ja aikasakko tiputtivat pisteet toiseksi parhaiksi (5,1/6) Kohtuullisen tasapainoinen veto kuitenkin.

Seuraavassa partiohistoriaa testaavassa tieto-/nopeustehtävässä emme oikeastaan tienneet kyllä mitään (monivalintoja ei ollut) ja eroa tuli kärkeen 1,5 pistettä ja kakkosille 4,2 pistettä (!!).

Viimeinen kätevyys (4:1 suurennos pyykkipojasta) oli kohtuullisen ripeä ja tasapainoinen perussuoritus, emme saaneet sitä aivan toimintakuntoon ja pistemenetyksiä tuli kärkeen. (3,3/6 ja taas n. 1,5 pistettä kärkeä perässä).

Bakteeridomino tehtävä oli kuin luotu meille (Paavo mukana): tehtävässä yhdistettiin bakteereja ja niiden kuvauksia. Paavo tiesi 90% oikeista vastauksista, mutta munasimme aikarajan aivan totaalisesti ja saimme ainoastaan 1,3/4 pistettä. Ehkä kisan pahin munaaminen pistemenetyksien kannalta.

Viimeisestä minitriathlonista (uintia 40 m, juoksua 300m ja pyöräilyä 2,2 km) nykäisimme melko selvästi parhaan ajan (meille 4 pistettä, kaikki muut top10 tiimit 3-3,3 pistettä).

Sijoituksemme oli lopulta 3. ja pitääkin koittaa pitää syysSM:issä hyvä mitalisijojen putki päällä!

Tiivistettynä:
-          - Kätevyyksissä ei isoja virheitä, mutta taitotaso ei vieläkään riitä, tasapainoista tekemistä
-        -   Suunnistuksissa kulkee, nyt tuli toiseksi parhaat pisteet (0,3 pistettä parhaille) vaikka ¾ tehtävässä tuli isot virheet!
-          - Pikkutehtävissä tuli tällä kertaa takkiin liikaa (5 pistettä kärkeen, 1-3 pistettä muihin)
-          - Taivaallinen sää
-          - Loistava kisaseura

Nyt valmistaudutaankin seuraaviin koitoksiin! Luvassa mm. Jukolan viestiä, Rokua Geopark Challengea (useita tiimejä 6h ja 24h sarjoihin)


Petri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti