Mesikämmen Challenge

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Uusi Maailma – partiotaitojen syysSM-kilpailut Porvoossa


Taas käytiin yksi kisa läpi. Edellisistä partiotaitojen SM-kisoista olikin vierähtänyt jo 2 vuotta. Tälläkin kertaa tiimin kasaaminen oli yllättävän haastavaa, aluksi suunnittelimme jopa 2 porukan lähettämistä (minä, Jokke, Niilo, Paavo, Taneli, Markus), mutta erinäisten vaivojen ja päällekkäisyyksien takia jouduimme Markuksen kanssa rekryämään Laurilan Mikan Kiimingin Virkuista kolmanneksi mukaan. Mikallahan kokemusta kisoista kyllä riittää, joten mitenkään kokematon ei kolmikko ollut.

Kisan tehtäväluettelo ei liiemmin kannustanut valmistautumiseen ympäripyöreine kuvauksineen. Emme siis treenanneet kauheasti kisoihin, tsekkasimme perustietoja kisan teemaan (tutkimusmatkat) ja lähdimme hieman ”soitellen sotaan”. Kisa itsessään oli suomenruotsalaisten partiolaisten järjestämä. Kisaa edeltävä ilta kuluikin leppoisissa merkeissä Markuksella Espoossa hampurilaisia syöden, varusteita jakaen ja biljardia pelaillen! Erittäin hyvä kisaa edeltävä ilta!

Kisa lähti perinteisesti liikkeelle lähtöväkertelyllä, joka tällä kertaa harmiksemme ei ollut mukavaa nikkarointia puusta, vaan kolme erilaista rautalanka/naru/neula-periaatteella tehtävää korua. No eihän se hyvin mennyt! Aikamoista räpeltämistä, tiimin yhteispeli kyllä toimi, mutta taidot eivät riittäneet.
Seuraavana tehtävänä painoimme partiosuunnistusta jokainen omalla radallaan, yksi suunnistuskartalla, yksi tiekartalla ja yksi ilmakuvalla vanhassa Porvoossa. Hieno tehtävä ja 6. paras aika meille, varsin hyvä juoksu. Sen jälkeen pistimme tiskiin yhden kisan pahimmista epäonnistumisestamme ruokatehtävässä (pelmenejä piti tehdä), saimme 1,6 pistettä kun lähestulkoon kaikki muut saivat 3,8-5 pistettä! Emme tienneet yhtään mitä pelmenit olivat ja se näkyi. Vielä kun seuraavaan yllätystehtävään (3 kpl nopeasti ratkottavia pulmia) pamautimme nollat, oli mieli kunnolla maassa! Eikä asiaa parantanut seuraavan ”yllätystehtävän” jäätelön tekeminen (35 min täysi ruokatehtävä), jossa saimme sokerijäätelön sijaan viileää suolavelliä (videolla lisää). Mika oli suolajäätelön jälkeen todella surkean näköisenä hetken aikaa (kunnes selvisi, että olimme saaneet 2 pussia suolaa, emmekä ollenkaan sokeria).

Pitkien tehtävien putki jatkui 60 minuutin pikku puulaatikkonäpertelyllä (meni ihan OK, 5. parhaat pisteet) ja laivan värkkäämisellä pulloon! Laiva pullossa oli kyllä taas semmoista pikkunäpräystä ettei paremmasta väliä. Noh, siinä saimme kuitenkin taas kätevyyden valmiiksi kaikkine osineen ja ihan OK pistein (jäimme n. 0,5-1 pisteen edellä olijoille). Seuraavaksi tunnistimme eri maiden tervehdyksiä (olimme hieman ehtineet edellisiltana treenata) ja otimme 2. parhaat pisteet kotiin. Muutamien pikkutehtävien jälkeen, jotka menivät aika tasapaksusti, tulimme yörastille, jossa tehtäväpaletti oli varsin mukava! Oli hampurilaista, yösuunnistusta ja shakkilautaa kunnon puusta!

Hampurilaista tekivät Markus ja Mika, kun taas minä aloin pakertamaan shakkilautaa. Burgeri meni muuten mainiosti, mutta poikien sämpylän paistossa loppui aika kesken ja jäi keskeltä raa’aksi. Shakkilaudassa tuli idioottimainen moka, jonka vuoksi lohenpyrstömme hajosi ja jouduin rakentamaan korvaavan kiinnitysmekanismin puutapeilla, mikä vei aikaa viimeistelyltä. Yösuunnistuksessa Markus ja Mika painoivat huippusuoritukset, kun taas itse seikkailin yhtä 3 pisteen rastia yli 10 minuuttia löytämättä sitä, sen pistevaikutus oli n. 0,4 pistettä. Ihan OK suoritus kuitenkin ja 5. parhaat pisteet.

Yörastilta lähdimme taistelumielialalla kova nousu mielessä! Aamun pikkutehtävissä teimme perussuorituksia ja vältimme isot virheet, mutta kahdessa ns. teoriasuunnistuksessa tuli ihmeellisiä virheitä! Normaalisti olemme olleet tasaisesti 3. parhaan joukossa vastaavissa tehtävissä, mutta nyt tökki. Ensin suuntimatehtävässä 3 pistettä takkiin ja sen jälkeen ”mikä kartta vastaa tätä paikkaa”- tehtävässä vielä 1,5 pistettä takkiin. Nuo 4,5 pistettä olivat ruokatehtävien kanssa kyllä kriittisiä.

Maaliin tullessamme sijoituksemme oli 16. ja mieliala todella surkea! Lähdimme aika nopeasti kotia järkytyksen jälkeen, kuitenkin 4 vuoteen huonoin sijoituksemme on ollut 8. ja nyt näytti sija olevan todella kehno. Kuitenkin lopussa nappasimme muutaman päänahan ja loppusijoituksemme oli 11. Tyhmät virheet kun olisi ottanut pois, olisi sijoitus ollut n. 7-8. Näin näpräyspainotteisessa kisassa kärki on kyllä kaukana!

Nyt on jo katse eteenpäin ja ensi talvikisoissa pamahtaa!


Petri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti