Mesikämmen Challenge

maanantai 25. elokuuta 2014

Veikot AM-partiosuunnistuksissa!

Tämmöistäkin tuli Veikkojen porukalla käytyä nykäisemässä. Partiosuunnistusta on tullut noissa partiotaitokilpailuissa vedettyä 1-3 kertaa vuodessa, mutta koskaan emme ole porukalla olleet ns. virallisissa partiosuunnistuskisoissa (jotka suunnistusseura on järjestänyt). Nyt päätimme treenimielessä lähteä tiimillä Petri, Paavo ja Taneli ko. kisaa koittamaan. Aika nopeasti myös selvisi, ettei Tanelin jalasta ole kisaan juoksemaan, joten onneksi tiimi saatiin kasaan ainoastaan soittamalla yhtä sukupolvea vanhemmalle Autiolle ja Make oli mukana! 

Lyhyesti kommentoituna teimme myös vuoden suurimman pummin lauantaina. Ajoimme Ähtäristä Vaasaan ja kisainto oli kova, mutta ihmettelimme kun kisakeskuksen ohjeita ei alkanut löytyä millään. Jatkoimme hetken vielä eteenpäin ja Paavo sitten tokaisi, että: "kai se kisa nyt tänään on" ja vastasin siihen kuskin paikalta "joo kyllä se 24. päivä lauantaina oli!". Kyllä muuten hymy hyytyi kun tajusin, että 24. päivä on sunnuntai! Eli n. 350 km "turhaa" autolla ajamista oli tullut tempaistua ja eikun kohti kotia. Illalla hyvä MTB-lenkki Paavon kanssa ja sunnuntaina uudestaan. Että näin. 

Sunnuntaina kisaamaan uudella innolla. Lähdimme tottakai H21A-pääsarjaan koittamaan miten jako onnistuu! Viivalla kanssamme olikin melko kovan näköisiä suunnistajia ja fiilis allekirjoittaneella oli semmoinen, että joskohan nyt ei viimeiseksi jäisi! Kuitenkin meillä tiimissä ainoastaan yksi "oikea" suunnistaja ja Paavokin etuliitteellä ex, allekirjoittaneen ja Maken ollessa lähinnä harrastematkaajia. 
Jakotilanne on aina hektinen, lähtömerkin kajahdettua säntäsimme n. 400 metriä tietä letkassa K-pisteelle, jossa rastien jako tapahtui. Löysimme aika hyvällä rutiinilla aluksi haastavalta näyttäneeltä kartalta kolmelle miehelle radat. Tarkoituksena oli laittaa Paavolle haastavimpia pisteitä yhdistettynä allekirjoittanutta pitempään matkaan ja Makelle vastaavasti minun rataa vastaava reitti. Noh, kartta antoi mahdollisuuden minun ja Paavon reitteihin, mutta Make sai todellisen juoksuradan, jossa tietä paukuteltiin lähes 6km ja n. 4km muu osuus oli sekin pitkälti polkuja pitkin. 

Toteutushan oli päivän juoksuihin nähden aivan loistava, allekirjoittaneen tullessa ensimmäisenä kokoomarastille, n. 1-2 minuuttia ennen Paavoa ja n. 5-6 minuuttia ennen Makea. Juoksimme hyvän kirin saattelemana maaliin ja saimme kuulla kuulutuksesta "kolmantena pääsarjassa maaliin Ähtärin Urheilijat" joka kyllä aiheutti melkoiset tuuletukset! Kunnes kuulimme, että meillä oli 1 rasti käymättä. Joka itse asiassa oli käytynä, mutta Paavo oli unohtanut lähdön tuoksinassa nollata EMIT:insä ja edellisen kisan ollessa Mesikämmen Challenge yli 40 leiman kanssa, oli kortin muisti täynnä ja yhtä leimaa ei saatu noukittua sieltä ulos. Tuloksena siis hylsy ja hyvä harjoitus! 

Jälkikäteen matkoja katsoessa täytyy todeta, että Make teki omalle "radalleen" (7 rastia/10 km) aivan huikean onnistumisen ja juoksun, Paavo veti omalla tasollaan yhden huonon reitinvalinnan/pummin myötä (14 rastia / 7 km) ja allekirjoittanut alisuoritti kyllä vahvasti, pummia tuli lähes 15 minuuttia (13 rastia / vajaat 6 km). Onneksi hieman kehno suunnittelu tässä mielessä antoi mahdollisuuden omiin pummeihini. Jälkikäteen yksi rasti olisi Paavolta pitänyt siirtää allekirjoittaneelle. Erittäin hyvä treeni syksyn partiotaitojen SM-kisoja ajatellen. Kyllä tällaisellakin suorituksella pitäisi eroa saada muihin!

Petri
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti